GOTOWANA PIERŚ: wkładasz piers, marchew, por, seler, pietruszke do garnka, zalewasz wodą i gotujesz. PIECZONA: (czekam na grila elektrycznego do smażenia bez tłuszczu) RYŻ: - wymieszany z 1 jajkiem ugotowanym na średnio i małą łyżką oliwy z oliwek - wmieszany z tuńczykiem i oliwą i jajkiem - z małą ilością jogurtu
tak olej używam tylko do smażenia. Skorygowałem to tak: usunąłem odżywkę białkową dorzuciłem trochę orzechów i trochę więcej mięsa /SFD/2017/8/22/ec5dc8e7380845858060a4df6794c014.jpg Zmieniony przez - DM92 w dniu 2017-08-22 18:35:15
[...] pokroju tanita nie są realnym wyznacznikiem. Warzywa mogą być na parze, aczkolwiek jak to wspomniałem wcześniej - staraj się dostarczać ich większość w formie surowej, w towarzystwie zdrowych tłuszczy. Olej kokosowy jest elastycznym składnikiem w żywieniu, zazwyczaj służy do smażenia potraw. Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-11-28 22:06:37
[...] samo jak np chcesz zjeść jajecznicę, to w apce wpisujesz ile jajek(i np. masła) użyłeś, a nie szukasz gotowej opcji "jajecznica". Jak usmażysz filet bez tłuszczu, to po smażeniu będzie miał tyle samo kcal. Jak smażysz go na tłuszczu, to wliczasz też ilość tłuszczu, którą użyłeś do smażenia. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-06-22 16:00:51
smalec do smażenia jest bardzo dobry, jeżeli nie używasz go w wielkich ilościach każdego dnia, tylko deliaktnie do natłuszczenia patelni do jednego posiłku, a reszta tłuszczów będzie bogata w tłuszcze jedno i wielonienasycone to możesz używać
Zgodnie z obietnica przedstawiam swoj plan diety masowej na 1 zmiane.2 zmiane uloze w tygodniu.Prosze o wskazowki i podpowiedzi doswiadczonych forumowiczow.Zaczne moze od poczatku. 30 lat,66 kg wagi.Cel-masa.3-mce trening obwodowy z mala przerwa.Od jutra tj.16 maja zaczynam trening wg.sugestii MICHAILA GRUPA 2 CYKL 2. Wyliczam zapotrzebowanie [...]
Już trochę jaśniej ale nie do końca :-) Czemu do smażenia lepszy rafinowany? Podobno nie ma on takich właściwości jak nierafinowany i dlatego jest taki tani.Wspomniałem o smażeniu na oleju kokosowym okołotreningowo ponieważ posiłki na smalcu są cieżkostrawne,czy napewno bedzie to dobra alternatywa np przed treningiem?
Nierafinowe przeznaczone sa z zasady do gotowych potraw, jako przeciwnowotworowe i przeciwzapalne swiadczy to o wysokiej jakosci oleju, zachowuja ponadto witamine E Rafinowe, bez witaminy itp zatem do smazenia. Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-04-12 00:36:04
[...] się jak wyrzucił Stevie, która polecana jest przy schorzeniach takich jak cukrzyca, nadciśnienie, próchnica a "posłodził" tego niby omleta jakimś syntetycznym wynalazkiem. Miało być zdrowo ale jednak pysznie :) Inna sprawa, że usmażył to na oleju, który średnio nadaje się do smażenia. Sam nie wiem czy to żart czy to niewiedza a może ignorancja.
Też używam obecnie oli oli o smaku masła do smażenia omletów i bardzo fajnie się na nim smaży, dodatkowo nabiera fajnego smaku omlet, jak się skończy wypróbuję B&J Cooking Spray
A zadam teraz drugie pytanie. Przeglądam niektóre diety. To oliwa z oliwek hest do smażenia, dodatek do salatek. Rozumiem ale np po co peT platkach owsianych 2 lyzki oliwy. To dodają do tych platkow czy pija. Zastanawia mnie to ;)
[...] - taki był smród od przypalanego oleju... Przy takim smażeniu jedli duuużo "transów". Paluszki rybne mogą nie mieć izomerów trans w składzie, ale w panierce mogą być złe do smażenia tłuszcze roślinne (np. olej słonecznikowy) - wówczas przy smażeniu ich w domu, powstaną tłuszcze trans. Natomiast w KFC najwięcej tłuszczu trans mają frytki, [...]
maslo orzechowe,wiorki kokosowe,smalec, boczek,maslo ,jaja . Spozycie nasyconych kw tluszczowych powinno byc mniejsze niz 10% dziennej podaży, przy 70g tluszczu ,to 7g :) jest masa lepszych tłuszczy chociażby do smażenia. Ponadto kalorycznosc diety jest opłakana
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Zostawię to tak, dorzuce szklankę mleka od razu przed snem, nie wliczyłem tutaj warzyw, więc pewnie dojdzie jeszcze z 500[mleko, warzywa, tłuszcze do smażenia, bo nie wiem czy dam rade tylko piec tego kuraka
no do smażenia się nie nadaje, ale to dobre źródło tłuszczu, więc jw dodaj do posiłku np. do sałatki, można ew. ser polać no jak komu pasuje :-) Zmieniony przez - dexterpro w dniu 2013-07-20 18:08:59
ale, ze co, chcesz jednorazowo uzyc 40g smalcu do smazenia? wez to rozloz na kilka smazen. bez przesady %-) nie rozumiem ostatniego pytanie, zadaj jeszcze raz, inaczej %-)